Welcome

For over two decades now ,Gugelhof’ in Berlin’s Prenzlauer Berg has been captivating guests with its phenomenal Alsatian and South German cuisine.  Gugelhof is known for having great service, and features a friendly front-of-house team that delights in looking after the restaurant’s diverse clientele. The restaurant has attracted notable visitors from across the world, including Bill Clinton, Gerhard Schröder, and a number of artists, entrepreneurs and those who simply enjoy the finer things in life. With a quaint ambiance like that of a rural inn, Gugelhof allows guests to feel just like royalty, which is made possible thanks to the creative genius of owners Hans Nübel, a native of the Black Forest who migrated to Berlin in 1980, and Detlef Obermüller, a Saarlander who has always felt a special connection to the vibrant city.

Events

Liebe Gäste

am 14.03. 2017 haben wir geschlossen.

Dear guests on 14.03.2017  the Restaurant is closed

Zusammen mit der Weinhandlung Suff präsentiert der Gugelhof am Freitag, 24. Februar 2017 ab 19:45 Uhr ein Weinmenü mit Arno Schembs und Weinen seines Weinguts Chateau Schembs:
„Ein Herz und keine Krone.“
„Es war einmal ein Winz, der lebte auf einem Schloss im Wilden Wonnegau. Seine ganze Liebe galt seiner Winzessin, seinen beiden Winzlingen und seinem Wein. Die Menschen, die ihn kannten schätzten sein edles Gemüt, seine Gastfreundschaft und seine Großzügigkeit. Jedoch was der Hände Arbeit in seinen Weinbergen anbelangte, galt er als kleinlich, kratzbürstig und kompromisslos.“

2015 Roter Muskateller Gelber Muskateller -trocken-
Amuse Bouche
Pastrami auf Krautsalat
 
2015 Weiss & Grau  Weiß und Grau -trocken-
Getrüffelte Kalbsrolle auf Süßkartoffelpüree
 
2014 Purple  Jam  -trocken-
Geschmorte Lammhaxe mit Rosmarinchips und Urkarotten
 
2012 Scheurebe -süß & lecker-
Schokoladen-Chilitartelette mit Zitronensorbet
€ 49,90

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Tuesday, February 14th, 2017
Valentine’s Day Menu
Coconut and mango cream soup with shrimp skewer
Stuffed breast of Guinea fowl with cherry tomatoes and goat cheese on fig risotto
Crêpes Suzette with vanilla ice-cream
€ 33,50

New chef at Gugelhof

Since July 2016 Mathi Ganeshu is Gugelhof’s new chef. It’s not his first time at our restaurant: Already 20 years ago, in the year of Gugelhof’s founding, he was in our kitchen, then as a kitchen help. He liked the job so much, he decided to become a chef himself. And so, after apprenticeship and jobs at prestigious restaurants like the Landhaus Dill in Hamburg and in Berlin at Fischküche, Borchardt, Panasia, Kanzler-Eck and Tomasa he’s back at Gugelhof. We’re very happy indeed!

 

 

 

 

 

 
 

 

Contact us

Restaurant Gugelhof


Kollwitzplatz/Ecke Knaackstraße 37
10435 Berlin (Prenzlauer Berg)
T (030) 442 92 29
Fax 0049 (0) 30 44359540
E-mail: gugelhof [@] t-online.de
Öffnungszeiten
Mo – Fr 17.00 – 23.00
Sa –  So 15.00 – 23.00