Welcome

For over two decades now ,Gugelhof’ in Berlin’s Prenzlauer Berg has been captivating guests with its phenomenal Alsatian and South German cuisine.  Gugelhof is known for having great service, and features a friendly front-of-house team that delights in looking after the restaurant’s diverse clientele. The restaurant has attracted notable visitors from across the world, including Bill Clinton, Gerhard Schröder, and a number of artists, entrepreneurs and those who simply enjoy the finer things in life. With a quaint ambiance like that of a rural inn, Gugelhof allows guests to feel just like royalty, which is made possible thanks to the creative genius of owners Hans Nübel, a native of the Black Forest who migrated to Berlin in 1980, and Detlef Obermüller, a Saarlander who has always felt a special connection to the vibrant city.

Events

Unsere Öffnungszeiten an Ostern /  Opening hours at easter

Freitag ab / Friday                  17.00  Uhr

Samstag ab / Saturday           12.00 Uhr

Sonntag ab / Sunday              12.00 Uhr

Montag ab / Monday              12.00Uhr

 

Neu auf unserer Karte

Coq au Riesling vom  Freiland Schwarzfederhuhn ” Label Rouge” in der Tonform mit Brotkruste/

Speck/Champignons/Kartoffeln/Gemüse

Coq au Riesling of free-range chicken served in a clay form with bread crust,

Champignons/bacon/potatoes/ vegetables     18,50 Euro

Ostermenü

am 16. & 17. April 2017 ab 12:00 Uhr

Reis-Sesamcrêpes mit Ziegenfrischkäse,

Spinatsalat und Erdbeeren

Rice sesame crêpes with fresh goat cheese,

spinach salad and strawberries

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Lammkarree mit Rosmarinkruste,

Artischockengemüse und Polenta

Rosemary crusted lamb loin with artichokes and polenta

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Himbeer-Rhabarberkompott mit Mascarponecreme

Raspberry-rhubarb compote with Mascarpone cream

€ 35,50

 

Ab heute

Der erste Beelitzer Spargel 

Beelitzer Stangenspargel mit

Sauce Hollandaise und Kartoffeln   18,50 €

 

dazu eine Portion

– Schwarzwälder Schinken                 4,50 €

– Kochschinken                                   4,50 €

– Pastrami vom Rind                          4,50 €

– Wiener Schnitzel                              9,00 €

 

Zusammen mit der Weinhandlung Suff präsentiert der Gugelhof am Freitag, 24. Februar 2017 ab 19:45 Uhr ein Weinmenü mit Arno Schembs und Weinen seines Weinguts Chateau Schembs:
„Ein Herz und keine Krone.“
„Es war einmal ein Winz, der lebte auf einem Schloss im Wilden Wonnegau. Seine ganze Liebe galt seiner Winzessin, seinen beiden Winzlingen und seinem Wein. Die Menschen, die ihn kannten schätzten sein edles Gemüt, seine Gastfreundschaft und seine Großzügigkeit. Jedoch was der Hände Arbeit in seinen Weinbergen anbelangte, galt er als kleinlich, kratzbürstig und kompromisslos.“

2015 Roter Muskateller Gelber Muskateller -trocken-
Amuse Bouche
Pastrami auf Krautsalat
 
2015 Weiss & Grau  Weiß und Grau -trocken-
Getrüffelte Kalbsrolle auf Süßkartoffelpüree
 
2014 Purple  Jam  -trocken-
Geschmorte Lammhaxe mit Rosmarinchips und Urkarotten
 
2012 Scheurebe -süß & lecker-
Schokoladen-Chilitartelette mit Zitronensorbet
€ 49,90

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Tuesday, February 14th, 2017
Valentine’s Day Menu
Coconut and mango cream soup with shrimp skewer
Stuffed breast of Guinea fowl with cherry tomatoes and goat cheese on fig risotto
Crêpes Suzette with vanilla ice-cream
€ 33,50

New chef at Gugelhof

Since July 2016 Mathi Ganeshu is Gugelhof’s new chef. It’s not his first time at our restaurant: Already 20 years ago, in the year of Gugelhof’s founding, he was in our kitchen, then as a kitchen help. He liked the job so much, he decided to become a chef himself. And so, after apprenticeship and jobs at prestigious restaurants like the Landhaus Dill in Hamburg and in Berlin at Fischküche, Borchardt, Panasia, Kanzler-Eck and Tomasa he’s back at Gugelhof. We’re very happy indeed!

 

 

 

 

 

 
 

 

Contact us

Restaurant Gugelhof


Kollwitzplatz/Ecke Knaackstraße 37
10435 Berlin (Prenzlauer Berg)
T (030) 442 92 29
Fax 0049 (0) 30 44359540
E-mail: gugelhof [@] t-online.de
Öffnungszeiten
Mo – Fr 17.00 – 23.00
Sa –  So 15.00 – 23.00